شهر من کرج

سه شنبه 15 مرداد 1398

طریق تهیه و تنظیم خورش مرغ

نویسنده: سمیه حکمتی   

طریق تهیه و تنظیم خورش مرغ

خورش مرغ یکی رایج ترین خورش های اهل ایران است که نسبتاً مدام در کنار زرشک پلو سرو می شود و با اسم زرشک پلو با مرغ شناخته می شود . این خورش خوشمزه از غذاهایی به حساب آورده می شود که در صورتی‌که عالی پخته شود نسبتاً تمامی آنرا می پسندند .

خورش مرغ از دوستداشتنی ترین غذاهای مجلسی اهل ایران هم به حساب آورده می شود و در مراسمات متفاوت از عزا گرفته تا عروسی سرو می شود . دیدنی است بدانید گوشت مرغ خاصیت متعددی دارااست که می‌توانید با تهیه و تنظیم خورشت مرغ از این خاصیت برخوردار گردید .

بعضا اشخاص دوست دارا هستند این خورش را به صورت خیلی غلیظ و نسبتاً سوای آب تهیه و تنظیم نمایند که برای این خواسته خورش می بایست بیشتر روی حرارت بماند . در صورتی‌که دوست دارید از آب مرغ در کنار این خورش خوشمزه سود ببرید در حین افزودن آب یک جام بیشتر آب طولانی تر فرمائید .

با موادی که درین فرمان آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر خورشت مرغ تهیه و تنظیم فرمائید . در حالتی که که میخواهید کمی کمتر یا این که بیشتری خورش تهیه و تنظیم فرمائید کافیست میزان مواد را ضرب یا این که تقسیم فرمائید . با یادگرفتن آشپزی خورش مرغ با فارسی دی همراه باشید .

مواد ضروری برای ۴ نفر
مواد حتمی خورش مرغ

ران یا این که سینه مرغ ۴ تکه
سیب زمینی میانگین ۲ عدد
پیاز میانگین ۲ عدد
هویج بزرگ ۱ عدد
رب گوجه خارجی ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان کافی
نمک , فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

امر پخت

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی یا این که خلالی باریک خرد فرمایید بعد یک تابه کناره دار یا این که یک قابلمه مطلوب روی حرارت قرار دهید و یه خرده روغن مایع درون آن بریزید . بعد از این‌که روغن داغ شد پیاز خلال شده را بیشتر نمائید و پاره ای تفت دهید تا قابل انعطاف شود .

بعداز این که پیاز مقداری قابل انعطاف شد کمی زردچوبه بیش تر نمائید و تفت دادن را ادامه دهید تازمانیکه پیاز و زردچوبه یکپارچه شوند . حرارت ذیل تابه را ملایم خیس نمایید و قطعات مرغ را درون تابه بچینید . هر طرف هر قطعه مرغ را ۵ دقیقه سرخ نمائید .

بعد از این که مرغ ها به خیر سرخ شدند هویج را به صورت رینگ ای خرد نمایید و به قابلمه بیش تر فرمایید . بعداز این‌که هویج را ۲ دقیقه تفت دادید رب گوجه خارجی را به قابلمه بیش تر فرمائید . رب گوجه خارجی را به نیکی تفت دهید تا تماما سرخ شود .

سرخ کردن رب گوجه خارجی سبب ساز می شود که مزه و بوی خامی آن گرفته شود و در پایان پخت خورش روی مزه و بو خوراک تاثیر منفی نگذارد . علاوه بر این مسئله سرخ کردن رب گوجه خارجی سبب می شود رنگ خورش در پایان پخت خوشرنگ خیس شود .

بعد از این که رب گوجه خارجی سرخ شد یه خرده نمک و فلفل سیاه به همراه ۳ جام آب جوش به قابلمه بیشتر نمائید و درب آنرا بگذارید تا مرغ کاملا مغز پخت شود . حدود یک ساعت زمان نیاز است تا خورش مرغ فراهم سرو شود .

درین برهه زمانی میتوانید سیب زمینی را مهیا نمایید , برای این مراد سیب زمینی را به صورت خلالی خرد نمایید بعد از آن با آب سرد بشویید و کم آب فرمائید تا نشاسته های روی تراز سیب زمینی ها پاک شود و در هنگام سرخ کردن به نیز نچسبند .

به دنبال یک تابه مطلوب روی حرارت قرار دهید و یه خرده روغن باطن تابه بریزید , بعد از داغ شدن روغن سیب زمینی ها را سرخ نمائید . بعد از این که خورش مهیا شد آنرا با سیب زمینی سرخ شده تزیین فرمایید و به همراه زرشک پلو سرو نمایید .

نظرات() 

هنگام گلکاری آپارتمانی می توانید گلدان‌هایی را تعیین نمایید که علاوه بر زیبایی بصری , مصرف خوراکی هم دارا هستند . درین مقاله با ۸ گلدان خوشگل و در عین‌حال خوش‌طعم آشنا می‌شوید!

گلکاری حتی‌د‌ر آپارتمان‌های کوچک نیز می تواند به یک تفریح اثرگذار و درگیر کننده تبدیل شود . تا جایی که باغبانی و رسیدگی به گیاهان تحت عنوان یک عمل آرامش‌بخش و ضد استرس هم سفارش می شود . در هر مورد در صورتی شما نیز از آن جور اشخاصی میباشید که دوست دارید مدام تعدادی گلدان مملو‌از گل‌های ارگانیک در فضا منزل داشته باشید , این مقاله منحصر شماست .

۱ . آغاز گلکاری آپارتمانی با گل همیشه‌بهار

گل مدام فصل بهار کنیه جالبی دارااست , «زعفرانِ فقرا»! دلیلش این است که گلبرگ‌های آن هنگام پختن می توانند جایگزین زعفران شوند . اما رایحه و مزه آن از زعفران کمتر است البته به دلیل رنگ تند و تیز نارنجی‌اش به راحتی میتواند رنگ و لعاب وسوسه‌کننده‌ای به خوراک ببخشد . ولی در میزان مصرف گل مدام فصل بهار میانه روی را رعایت فرمائید . میزان فراوان آن طعام را تلخ می کند . گل مدام فصل بهار تحت عنوان تسکین‌دهنده جراحت و آلام پوستی هم کاربرد دارااست .

 ۲ . گل‌‌ گاو گویش و خاصیت درمانی‌اش!

حتما گل گاو لهجه برای شما آشناست . گیاه بنفش رنگی که از روی ساقه‌های پرزدارش قابل تشخیص است . گل گاو لهجه به طور معمول بنفش و آبی رنگ است البته انواعی از آن موجود هست که صورتی رنگ و سپید می باشند . طعمی مشابه به مزه خیار دارااست و همراه با لیمو عمانی , نبات و آبجوش به دمنوش دلچسبی تبدیل میگردد .

۳ . از باغچه تا آشپزخانه با گل لادن

گل لادن مزه و عطری توانمند و تند و تیز دارااست و یک ادویه خوب برای گونه های سوپ در فصل سوزوسرما به حساب می آید . از شکوفه‌های بزرگتر گل لادن برای تزئین خوراک و اشکال سس به کار گیری فرمائید . زرد و نارنجی رنگ آن جلوه تازه‌ای به میز غذای شما می بخشد .

۴ . طعمی تازه برای سالاد با شکوفه‌های سوسن یک‌روزه

مزه سوسن یک روزه یه خرده شیرین و در حدود مزه کاهوی شیرین و لوبیا سبز است . نیز شکوفه و نیز گل سوسن یک‌روزه خوراکی است و ملین است و می توانید تحت عنوان جوانه گیاهی در تهیه و تنظیم اشکال سالاد و ماکارونی استعمال نمائید . البته قبلی از مصرف از گونه گل سوسن مطمئن گردید . به این دلیل که تمامی اشکال سوسن , قابل میل کردن نیستند .

 ۵ . از بنفشه‌ها غافل نشوید!

رنگ دیدنی گل‌های بنفشه زیبایی مضاعفی به پیش دستی غذای شما می بخشد . علاوه بر تزئین خوراک , این گل کاربرد خوراکی نیز داراست . میتوانید گل‌های بنفشه را در قالب‌های یخ بریزید تا یخ‌های درون نوشیدنی‌تان ظاهری فریبنده به خویش بگیرند . همینطور می توانید گل‌های بنفشه را به مایه کیک نیز طولانی تر نمایید . این گل‌ها مزه و عطری خنک و زمستانه دارا‌هستند .

 ۶ . بوته‌های قرمز‌رنگ رز

احتمال دارد برایتان دیدنی باشد البته انواعی از گل رز موجود هست که جزو گل‌های خوراکی به اکانت میایند . هر چند مزه گلبرگ‌های آن به دسته گل رز مربوط است البته هر چه گلبرگ تیره‌تر باشد , مزه قوی‌تری دارا‌هستند . از گلبرگ‌های رز میتوانید برای روی سالاد یا این که دسر و یا این که برای گارنیش طعام به کارگیری نمایید .

 ۷ . سبک و رقصان مانند گل قاصدک

آن‌چه تحت عنوان قاصدک می شناسیم در واقع میوه گل قاصدک است . گل قاصدک زردرنگ است و مزه شیرینی دارااست . این گل که به «دندان شیری» هم مشهور است جزو گل‌های خوراکی محسوب می‌شود که نیز به صورت ناپخته و نیز پخته میتوانید در کنار غذاهای متفاوت آزمون

نظرات() 

جمعه 4 مرداد 1398

نکاتی درباره ی محافظت آبغوره

نویسنده: سمیه حکمتی   

نکاتی درباره ی محافظت آبغوره :

آبغوره را هیچ وقت در معرض آفتاب قرار ندهید . قرار دادن آبغوره در معرض آفتاب اثرات زیانباری به همراه دارااست . پس از تنظیم آبغوره و قراردادن آبغوره در آفتاب سبب ساز تولید تغییرات شیمیایی در ترشی میشود و اضطراری است در قرار دادن مواد غذایی در آفتاب جداً خودداری شود . در صورت حفظ آبغوره و آبلیمو در ظروف پلاستیکی و با اعتنا به اسیدی بودن این مواد , اسید , مواد پلاستیکی را تجزیه می‌نماید و این مواد درون آب لیمو و آبغوره شده و مصرف آن خطرناک است .

زمانی که ترشیجات , آبغوره و آبلیمو را در ظروف پلاستیکی ریخته با گذشت زمان به صورت رگه رگه می‌گردد و در غایت سبب خرابی آن شده و مصرف آن‌ها برای سالمی خطرناک است .
بعضی خاصیت درمانی آبغوره :

در تهیه آبغوره باید بدانید که آب غوره زیرا دارنده تارتارات پتاسیم است , برای معالجه سیاتیک و رماتیسم خراب مضاعف موءثر است . ابوغوره از حیث طب دیرباز کشور‌ایران سرد و قابض است . آب غوره معالجه کننده پا درد و کمردرد میباشد . برای درمان میتوان دوران قریه روز آش آبغوره مصرف نمود .

در معالجه ورم مخاط دهن و نرمی لثه ها اثر گذار است . آب غوره برای معالجه چاقی مفرط اثرگذار است . ترشی غوره هم برای درمان رماتیسم و سیاتیک موءثر است . میل کردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را گشوده می نماید حرارت و صفرای تن را دفع می نماید و روده ها را ضد عفونی می نماید .

آبغوره تقویت کننده است .
برای برطرف کردن ورم گلو , آب غوره قرقره نمایید .  برای دفع کرم روده و تقویت معده می بایست زمان پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف فرمایید . اما درین زمان می بایست از میل کردن غذاهای سنگین وزن اجتناب فرمایید .

آبلیمو و آبغوره از آن مدل مواد غذایی است که در حالتی که به صحت مراقبت نشود , خیلی زود کپک زده و غیرقابل به کار گیری می شود . کارشناسان مواد آشامیدنی و بهداشتی , می‌گویند بعد از اینکه آبلیمو و آبغوره را درون شیشه ریختید , خوب تر است شیشه را باطن آب جوش قرار دهید تا آنزیم و باکتری های مو جود در آن , پاک بشود . با انجام این کار , قارچ ها قابلیت رویش را از دست می دهند و در سود احتمال کپک زدن این مواد نیز کاهش دیده گیری مییابد .

آبلیمو یا این که آبغوره را بایستی حتما درون شیشه پاک بریزید و تا قربت حاشیه پیاله مالامال فرمائید . خوبتر است به اندازه خیلی کم حاشیه شیشه را خالی بگذارید و آنگاه درپوشی روی آن قرار دهید تا با ساخت خلاء , اکسیژن به باطن مال خط مش نیابد و جایی برای پرورش کپک ها وجود نداشته باشد .

درباره با مراقبت آبلیمو و آبغوره می بایست اذعان کرد که قراردادن این مواد در آفتاب , سبب ساز تولید تغییرات شیمیایی در آنان می شود . با دقت به‌این این‌که ویتامین c جان دار در آبلیمو یا این که آبغوره , به فروغ و روشنایی و حرارت حیاتی است و در قبال روشنایی آفتاب از فی مابین میرود ; بدین ترتیب می بایست از قراردادن این مواد درمقابل نور و روشنایی آفتاب به صورت بدون شوخی جلوگیری شود .

از ظروف پلاستیکی یا این که بطری های آب معدنی برای حفظ آبلیمو به کار گیری نکنید ; چون مواد اسیدی جانور در آبلیمو می‌تواند با دیواره ظروف پلاستیکی فعل و انفعالات نامطلوبی تولید نماید و سمی و سرطان زا شود . بدین ترتیب از ظروف شیشه ای به کارگیری نمایید و خوبتر است این ظروف شیشه ای , تیره باشند تا کمتر نور و روشنایی را از خویش عبور دهند .

نظرات() 

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic